Logo van Master of Workflow

Master of Workflow

Ik maak met Optiwork onderdeel uit van een samenwerkingsverband, Master of Workflow. Waarom? Onze kracht is dat wij flexibel inzetbaar zijn op hele brede vraagstukken. Moeten er veel mensen tegelijk getraind worden? Liggen de vragen erg uiteen?

Wij hebben elk een eigen expertisegebied binnen Business Organizing. Tegelijkertijd hebben we ook veel met elkaar gemeen. Wij hebben een one way of working als het gaat om werkorganisatie. Bovendien is de magische klik aanwezig. Gelukkig maar!

Samen met Astrid Haveman, Milly van der Meulen en Isabel Bosklopper ben ik aldus in te huren voor projecten op het gebied van:

 • Teamsamenwerking
 • Werkplekorganisatie, alsook opruimacties
 • Persoonlijk leiderschap op de werkvloer
 • Procesoptimalisatie afdeling
 • Persoonlijke effectiviteit
 • Zelfsturing
 • Vitaliteit

Foto bij samenwerkingsverband Optiwork met Master of Workflow Plaartje bij samenwerking MOWMOW team en profile

Meer weten? Kijk op www.masterofworkflow.com!

——————————————————————————————————————————————

Logo van Drijvende Kracht van Marieke van Ginkel

Drijvende Kracht

Timemanagement heeft alles te maken met leiderschap

Leiderschap in je team, maar ook persoonlijk leiderschap. Leiderschap gaat om vragen als:

 • Weet jij wat je wilt bereiken en wat echt belangrijk voor je is?
 • Kun je tijd maken voor wat echt belangrijk is?
 • Ben je in staat om grenzen te stellen?
 • Kan je delegeren?

Allemaal vaardigheden die je helpen goed timemanagement écht in de praktijk te brengen.

Marieke van Ginkel is een leiderschapstrainer waar ik graag mee werk. Ze is gespecialiseerd in informeel leiderschap. Dat is de vaardigheid om een groep of team mee te krijgen. Leiderschap, doordat je goed kunt verbinden, zonder de baas te zijn. Marieke verzorgt teamdagen en trainingen in informeel leiderschap. Dat doet ze met behulp van paardencoaching. Volgens Marieke is dit de meest effectieve manier is om je leiderschap te vergroten.

Wil je meer weten over haar werkwijze? Misschien al direct je informeel leiderschap een boost geven? Lees dan haar E-book ‘Hoe geef je leiding zonder de baas te zijn?’ Je vindt het hier: http://www.mariekevanginkel.nl/site/

Foto van Marieke van Ginkel in actie


Marten van der Molen

Marten van der Molen helpt teams effectiever samen te werken

Als organisatieadviseur en (team)coach begeleidt hij teams, maar ook individuen bij hun ontwikkeling. Marten is bedrijfskundige op het gebied van Human Resource Management.

Talent- en teamontwikkeling
Foto bij voorstellen Marten van der Molen

Als manager in diverse leidinggevende functies heeft Marten persoonlijk ervaren hoe belangrijk het is dat medewerkers goed samenwerken. En in staat gesteld worden om hun talenten te benutten. Juiste aandacht hiervoor leidt tot veel meer effectiviteit en motivatie.

Samengevat: Marten helpt mensen binnen teams meer inzicht te krijgen in hun eigen kwaliteiten en die van hun collega’s. Enerzijds verzorgt Marten leuke en inspirerende groepstrainingen en biedt hij development programma’s aan. Denk bij dit laatste onder andere aan leiderschap, teambuilding, en verandermanagement. Anderzijds organiseert Marten ook leuke workshops waarbij je het belang en de voordelen van teamwork leert ervaren. Dit doet hij bijvoorbeeld met behulp van LEGO ®. Wil je contact met Marten opnemen: http://www.cvites.nl/cvites-een-duurzame-onderneming/het-team-van-cvites/marten-van-der-molen/