Timemanagement Expert Sandra van Dijk

 

Al van jongs af aan speelde timemanagement en keuzes maken in wat écht belangrijk is een belangrijke rol in mijn leven. Daarnaast heb ik ‘iets’ met ordenen, dingen simpeler maken en mensen snappen. Nieuwsgierig naar Sandra van Dijk, de persoon achter Optiwork? Lees dan verder!

 

In the end gaat het niet om hoe hard je gewerkt hebt in je leven. Het gaat erom dat je de dingen hebt kunnen doen die je wilde doen. Om goed te kunnen focussen op dat wat belangrijk is, heb je rust in je hoofd nodig.  Je werk goed organiseren helpt hier bij. Ik wil mensen en teams laten ervaren dat dit organiseren helemaal geen grote stap hoeft te zijn. En: dat je zelf aan het roer staat. Je kunt er morgen al mee beginnen!

Mijn opvoeding

Foto van Sandra van Dijk, 3 jaar oud‘Betrouwbaarheid’ en ‘tijd maken voor de dingen die ertoe doen’

Mijn ouders vonden in onze opvoeding het allereerst belangrijk dat er op ons gebouwd kon worden. Walk the talk, afspraken nakomen en mensen niet laten wachten hoorden daarbij. Wie mij als kind uitnodigde voor een feestje, hoefde niet bang te zijn dat ik te laat kwam.

 

Dit betrouwbaarheidsstuk is nu ook de basis van de mijn trainingen. Hoe zorg je dat je je werk zo organiseert, dat je weer trouw kunt zijn aan je eigen doelen en afspraken?

Maak tijd vrij voor belangrijke dingen

Ten aanzien van tijd voor belangrijke dingen maken: als gezin zorgden we ervoor dat we bij belangrijke gebeurtenissen acte de présence gaven. En dat er ruimte was voor leuke dingen doen. Ook dit herken ik nu nog in mijn dagelijkse manier van leven: ik organiseer mijn werk zó, dat ik niet hoef over te werken en tijd heb voor reizen, sporten, familie en vrienden. Ik plan er simpelweg omheen. Dit gun ik anderen ook. Want: het leven is te kort om de écht belangrijke dingen door je handen te laten glippen!

Al enige tijd had ik het gevoel de beheersing over mijn werk kwijt te zijn. Sandra gaat heel gedegen te werk. Ze verdiept zich vooraf in de persoon die ze voor zich heeft en neemt deze kennis mee tijdens de trainingsdag. In tegenstelling tot vele andere trainingen op het gebied van timemanagement, ben je met deze training de hele dag bezig op je eigen werkplek. Dit leidt onmiddellijk tot resultaat. Gedurende de dag zie je je mailbox leeg worden en krijg je tips en trucs over hoe je het beste kunt plannen in je agenda. Als je ook het gevoel hebt de grip over je mailbox en agenda kwijt te zijn, dan raad ik een trainingsdag met Sandra zeker aan. Het is een intensieve dag, maar je krijgt enorm veel praktische tips die je helpen om structuur aan te brengen op je werkplek. Jolanda – HR Medewerker

Blij van sorteren

Een tik die ik al van jongs af aan heb meegekregen is mijn voorliefde voor sorteren, ordening scheppen en organiseren. Eén fantasiespelletje dat ik mij kan herinneren is dat ik allerlei verschillende macaronikorreltjes door elkaar gooide en deed alsof ik een fabriek was die ze moest scheiden. Geweldig. Op latere leeftijd plande ik de vakanties voor de hele familie. Dit is echt iets wat uit mijzelf komt, ik ben ermee geboren.

Toevallig of niet: in mijn carrière trok ik vaak werkzaamheden in de categorie ‘orde creëren in de chaos en van ‘niets’ ‘iets’ maken’ naar mij toe.

Ik vind het heerlijk om aan een onontgonnen gebied te beginnen

Dit betekent overigens ook dat ik geen op-de-toko-passer ben.

Voorliefde voor psychologie

In mijn tienerjaren werd ik mij bewust van mijn behoefte om mensen te begrijpen. Mijn keuze voor de universitaire studie (Sociale & Organisatie) Psychologie was dan ook een hele bewuste. Mijn voorliefde voor de psychologie zie je ook in mijn trainingen en adviestrajecten terug: ik ben alert op (team)gedragspatronen en adviseer hierover.

Iets meer eenvoud graag

Verder vind ik het van nature prettig als de dingen niet te ingewikkeld gemaakt worden. Ik denk graag na over hoe de dingen simpeler of sneller kunnen. Bureaucratie, stroperigheid of verspilling… aanpakken die hap!

Hoe kwam Timemanagement en Business Organizing op mijn pad?

Tijdens mijn rol als projectleider kwam professional organizing op mijn pad. Voor een leiderschapstraject huurde ik een organizer in die één op één met de leidinggevenden aan de slag ging om meer overzicht te creëren in hun werkzaamheden.

Als klant zijnde merkte ik achteraf écht resultaat: de leidinggevenden toonden zich meer ‘in control’

Stiekem was ik een beetje jaloers op deze organizer: dit wil ik ook! De daaropvolgende periode heb ik middels cursussen, intervisie, zelfstudie en praktijkervaring mijn dienstverlening zó vormgegeven, dat ik mijn talenten optimaal kan inzetten voor mijn klanten.

Opleidingen en cursussen

2019                                               Office 365, AVK

2019                                               Beïnvloedings- en sturingstechnieken, School voor Organizing

2019                                               Organizen wanneer executieve functies zwak zijn, School voor Organizing

2019                                               Motiverende Gespreksvoering, School voor Organizing

2018                                               6 Principes van Breinleren, BCL Instituut

2017                                               DISC Persoonlijke Stijl certificeringstraject,  Q4Profiles

2015                                               Digitaal Organiseren, Organizing Works

2014                                               Beroepsopleiding Professional Organizer, Organizing Works

2002-2005:                                   Doctoraal (Sociale & Organisatie) Psychologie (met genoegen), Universiteit Leiden

2000-2001:                                   Propedeuse Psychologie, Universiteit Leiden

1994-2000:                                   Atheneum, Wassenaar en Assen

 

Mag ik jou helpen? 

optiwork_tagcloud

Klik hier voor mijn Linkedin Profiel