Teamanalyse en teamadvies

Is timemanagement of efficiëntie een teamvraagstuk?

Stel: er loopt iets niet helemaal lekker. Maar waar ligt dat precies aan? Het team werkt zo ontzettend hard… Maar: toch blijven de resultaten achter. Of wordt er veel gesproken over een hoge werkdruk, zonder dat dit echt concreet wordt. Helaas krijg jullie er de vinger maar niet achter…

Je gunt je team focus en handvatten. Dit zodat het gerichter kan werken aan the next step. Al met al is er behoefte aan een gedegen teamanalyse en teamadvies.

Door de gedegen analyse en heldere adviezen van Optiwork hebben we enorme stappen gemaakt. We werken efficiënter en leveren meer kwaliteit aan onze interne klant.

Voorbeelden?

  • Er wordt minder overlegd;
  • Klussen worden niet meer overgedragen, maar door een en dezelfde persoon afgerond;
  • De planning gaat beter en efficiënter;
  • We hebben wijzigingen aangebracht in de fysieke werkplek;
  • De klantvragen zijn nu beter gekanaliseerd.

Geja Hagedoorn – Teammanager Stafdiensten

Mijn werkwijze

Vanuit mijn achtergrond als HRD Adviseur, HR projectleider én psychologe heb ik veel ervaring in het adviseren over teamgedrag. Afhankelijk van het budget kies ik een passende methode. Zo zet ik bijvoorbeeld gestructureerde interviews en eventueel testmateriaal in. Dit om je inzicht te geven in de kwaliteiten en aandachtspunten van het team op werkefficiëntie. Onder andere zaken als samenwerking, leiderschap, werkplekorganisatie, werkplanning en werkmethodes komen aan bod.

Is focus een belangrijk vraagstuk? Dan zorg ik er samen met het team voor dat de why van het team duidelijk wordt en welke activiteiten hierbij horen.

Ik ben gecertificeerd DISC trainer

Om die reden kan ik zowel op gedragspatronen in kaart brengen. Op individueel niveau en op teamniveau. Daarnaast kan ik met de DISC onderzoeken waar sprake is van ‘gedoe’. Anderzijds biedt de DISC ook kansen om te zien op welke vlakken de teamleden elkaar juist versterken.

Gesteld dat wij met elkaar aan de slag gaan, dan staat gedegenheid voorop! Voordat we starten doe ik altijd een uitgebreide intake. Naderhand is een adviesrapport inclusief nabespreking hiervan een standaardonderdeel. Continu wordt afgestemd welke informatie voor jou van toegevoegde waarde is.

Een teamadviestraject geschiedt op offertebasis. Ik hoop jou en jouw team snel te mogen ontmoeten!

Ja, ik wil meer informatie
Stuur deze pagina door

Plaatje Help Mijn Team Is Te Druk timemanagement

 

Download hier het gratis E-book ‘Help! Mijn Team Is Te Druk’

 

Kom in contact met Optiwork via dit contactformulier