Time management – Digital Genius (Mailbox en Agenda)

Herken je dit?

 • Mijn inbox en agenda staan overvol
 • Ik wil meer tijd besteden aan de dingen die er écht toe doen
 • Ik wil meer overzicht (evt. ook in de gezamenlijke inbox)
 • Hoe kan ik mijn projecten digitaal organiseren?

Of:

 • Als ik naar de inbox van mijn medewerker kijk, maak ik mij zorgen
 • Mijn medewerker geeft aan gespannen te worden van de mailbox en agenda
 • Mijn medewerker heeft moeite om mee te gaan in onze digitaliseringsslag
 • Ik hoor dat mijn medewerker nooit op e-mailtjes reageert en hierdoor vaak achter de feiten aanloopt

Gun jij onderstaande jezelf of jouw medewerker?

Hoe zou het voor je voelen als je ’s morgens op kantoor komt en alleen je nieuwe e-mail in je inbox ziet?

… Als je je geen zorgen hoeft te maken over dat je belangrijke e-mails over het hoofd ziet? Hoe heerlijk is het als er nergens in je inbox nog e-mails staan ‘waar je nog wat mee moet?’ Fijn toch, als je niet meer zoveel hoeft te onthouden? Want: jouw systemen doen dat voor je! Jouw agenda vertelt jou vanaf nu precies welke keuzes logisch zijn. En tenslotte: door jouw goede organisatie kun je er met een gerust hart even een dagje tussenuit, omdat je werk goed overdraagbaar is!

Foto Sandra bij digitaal organiserenIn mijn eerste baan werd ik dagelijks overspoeld door mailtjes. Ik werd er enorm onrustig van en raakte het overzicht kwijt. Mijn agenda gebruikte ik tot dat moment alleen voor afspraken met anderen, to do’s schreef ik op losse blaadjes. Gevolg: alles wat voorbij kwam leek daarom belangrijk, omdat ik geen duidelijke structuur aanbracht in mijn dag. ‘Dit moet anders’, dacht ik om die reden. Door de jaren heen, aangevuld met cursussen, heb ik een digitale werkwijze ontwikkeld die mij rust en overzicht geeft. Herken je je in mijn verhaal? Ik kan je helpen!

De begeleiding was erg goed. Sandra heeft duidelijk aangegeven wat we gingen doen en heeft de verschillende zaken helder uitgelegd. De communicatie was hierbij goed, doordat zij rust uitstraalde. Sandra is prettig in de omgang, geeft op een constructieve manier feedback over verbeterpunten en geeft ook complimenten over zaken die goed gaan.  Ik heb verschillende nuttige tips gekregen over het indelen van mijn werkdag en het inplannen van tijd in mijn agenda. Hierdoor heb ik nu beter inzicht in mijn werkdruk en kan ik ook beter nee zeggen tegen werkzaamheden die niet meer in mijn agenda passen. Verder is rust in mijn hoofd gecreëerd doordat mijn mappenstructuur en e-mail beter geordend is en doordat alle to do’s zijn opgenomen in mijn agenda. Ik geef de begeleiding een 9. Yvonne – Senior Associate

Juist door de hoeveelheid verschillende taken en schakelen tussen zeer diverse onderwerpen is het fijn dat Sandra mij heeft geleerd om meer rust te creëren tijdens mijn werkdag. Beter gebruik van outlook; taken en to do’s duidelijk wegzetten en ook ruimte blokken voor structurele taken helpen mij enorm. Ook vind ik het heerlijk dat ik tot nu toe mijn postvak in op orde kan houden. Verder is het een fijn gevoel dat ik allemaal ‘vinkjes’ kan zetten als ik mijn taken en to do’s ook echt af heb. Nu nog eens door de mappen heen…
Anja – beleidsmedewerker

Deze training is voor jou…

… als je zelf op een hele praktische manier en binnen een kort tijdsbestek overzicht wilt creëren in je agenda en mailbox. Je wilt individueel begeleid worden en vooral DOEN, ervaren. Mogelijk heb je een vraagstuk over hoe je je projecten digitaal organiseert. Je bent bereid keuzes te maken (ik help je hierbij) en je wilt vervolgens toewerken naar meer rust in je hoofd en ruimte in je agenda.

Wat leer je?

 • Methode om in een hele korte tijd je mailbox op te schonen en overzichtelijk in te richten
 • Eenvoudige methodiek in efficiënt verwerken inkomende mail
 • Timemanagement tips en trucs: gaan overzicht creëren in je taken en letterlijk je agenda inrichten voor de komende weken
 • Functionele handigheidjes Outlook (waar gewenst passen we deze direct toe)
 • Coaching op persoonlijke kwaliteiten / valkuilen
 • Evt: uitleg over digitale programma’s die jou kunnen ondersteunen bij projecten
 • Tips over het optimaliseren van je energieniveau

Dit leer je door te DOEN!

Ik had bij mijn leidinggevende aangegeven dat ik graag een training wilde volgen op het gebied van timemanagement. Toen de training van Sandra voorbijkwam, heb ik die kans dan ook met beide handen aangegrepen. Mijn overvolle mailbox en mijn overvolle hoofd waren toe aan overzicht en rust. Op de trainingsdag zelf kwam Sandra de hele dag op mijn werkplek. Aan het begin van de dag was mijn mailbox overvol en halverwege de middag was de mailbox leeg! Sandra heeft me gedurende de dag allerlei praktische tips gegeven en ook na de dag stuurde ze me regelmatig handige tips zodat ik het geleerde tijdens de trainingsdag weer kon opfrissen.Het was een leerzame, praktische dag. Wat ik vooral fijn vond, was dat Sandra bij mij op mijn werkplek kwam en ik alles direct in de praktijk kon brengen. Carola – Beleidsmewerker

Data en locatie

De training vindt plaats op jouw eigen werkplek (of in een stilteruimte in de buurt van jouw werkplek). De datum is flexibel en in overleg in te plannen.

Programma

NB: De DISC voorkeursstijlen analyse is optioneel. Het verdient de voorkeur om hiermee te starten, want: uiteindelijk draait het allemaal om gedrag! Deze analyse geeft veel inzicht in gedragspatronen en communicatiestijlen.

Plaatje training Digitaal Organiseren Groningen e.o.Abonnement digitaal organiseren 20092017

 

Ja, ik wil meer informatie

Meer weten? Bel 06 – 19 93 9215 of mail naar info@optiworkadvies.nl. 

Toelichting

Intake

Telefonisch of via Skype. Doel: in kaart brengen van jouw leerbehoeften en verwachtingen, zodat de training op jouw situatie en persoonlijkheid toegespitst kan worden.

Vooronderzoek

Aan de hand van de intake bepalen wij samen of een DISC analyse passend is in jouw traject. De meerprijs hiervoor bedraagt € 295, – excl 21% BTW en evt. reiskosten (bij persoonlijke nabespreking). De analyse bestaat uit afname van de DISC vragenlijst en een nabespreking van maximaal 1,5 uur, bij voorkeur op jouw locatie.

Verder heb ik een tweetal vragenlijsten in eigen beheer. De ene vragenlijst gaat over jouw persoonlijkheid, drijfveren, lifestyle, plannen en organiseren en samenwerking met anderen. De andere vragenlijst gaat over hoe je op dit moment je tijd indeelt.

Huiswerk

Gezien het korte tijdsbestek van de training, geef ik je vooraf wat huiswerk mee. Zo haal je het maximale uit je training. Dit huiswerk wordt telefonisch en per e-mail aan je uitgelegd.

Training on the job

De training on the job vindt plaats op een dagdeel plaats en is individueel. We richten ons op maximaal vijf aspecten (afhankelijk van je behoefte):

 • Agenda
 • Mailbox
 • Projecten
 • Het organiseren van je energieniveau
 • Inzicht in persoonlijke kwaliteiten en valkuilen

Rapportage

Deze rapportage is heel compleet en bevat jouw persoonsprofiel, een omschrijving van je manier van werken, een samenvatting van de trainingsonderdelen, een ontwikkeladvies dat helemaal gericht is op jouw gedrag (evt te gebruiken voor een persoonlijk ontwikkelplan) en allerlei praktische tips. Een must have!

Handleiding snel back on track

Soms lukt het allemaal even niet meer, zeker als je het druk hebt. Dit is heel normaal. Maar: hoe kom je weer snel op het goede spoor? Deze handleiding geeft jou een concreet stappenplan!

7-13-26 weken tips per mail

Elke week krijg je van mij een e-mail met een timemanagement-, organizing- of werkstresshantering tip. Zo blijft de training goed in jouw vizier.

Tweewekelijkse korte opdracht

Elke twee weken krijg je van mij een korte opdracht (binnen een kwartier / half uur uit te voeren) die te maken heeft met wat er in de training besproken is. Deze opdrachten zijn op maat gemaakt, toegespitst op jouw situatie.

Coachingsessie

Een coachingsessie duurt een half uur en is telefonisch of per Skype. Voorafgaand aan deze sessie vul je een accountability verslag in, zodat we het gericht over jouw vraagstukken kunnen hebben.

Investering

Ik ga vrijwel altijd uit van maatwerk. Hierdoor komen we vaak uit op een tussenvariant. Om toch een indicatie te geven: de investering voor een training die in lijn ligt met bovenstaande bedraagt tussen de € 545, –  en € 1295, – excl 21% BTW en exclusief reiskosten (€ 0,25 p/km).

Meer weten? Bel 06 – 19 93 9215 of mail naar info@optiworkadvies.nl. 

Ja, ik wil meer informatie
Stuur deze pagina door

Boekje In No Time Minder Werkstress

 

Download hier het gratis E-book ‘In No Time Minder Werkstress’