Afbeelding time management training OptiworkTime management: Empower Your Work Style

Herken je dit?

 • Mijn inbox en agenda staan overvol
 • Ik wil meer tijd besteden aan de dingen die er écht toe doen
 • Wat heb ik een behoefte aan meer overzicht!
 • Pfff… Ik heb weinig energie over na een werkdag
 • Goede time management voornemens… Hoe houd ik ze toch vol?

Of:

 • Mijn medewerker blijft moeite houden met alle ballen in de lucht te houden, waardoor hij steken laat vallen
 • In haar nieuwe rol dreigt mijn medewerker te verzanden. Hoe krijgt zij snel weer de basis op orde?
 • Zelfsturing: mijn medewerker zoekt handvatten voor een betere time management en aandachtmanagement

*hij /zij of hem /haar

Gun jij onderstaande jezelf of jouw medewerker?

Hoe zou het voor je voelen als je niet meer zoveel hoeft te onthouden en geen knagend gevoel meer hebt van allerlei vage to do’s? Als jouw time management op orde is?

Stel je eens voor dat je ’s morgens naar je werk toegaat met een heerlijk opgeruimde geest! Vanaf nu weer tijd voor nieuwe ideeën, contact met je collega’s en het uitwerken van die lange termijn plannen. En dankzij jouw goede organisatie kun je er eens met een gerust hart tussenuit, want je werk is goed overdraagbaar!

Foto van Sandra van Dijk

Geloof me, ook ik heb tijden gekend waarin mijn agenda mij aanvloog en waarin ik van gekkigheid niet wist waar ik moest beginnen. Doordat ik nu mijn systemen handig gebruik en gerichte keuzes maak, is het mij gelukt zelfs in zware projectrollen het overzicht te bewaren en… niet over te werken. Superfijn!

 

Voorbeeld van ervaringen

Een overvolle mailbox, alsook een grote hoeveelheid en diversiteit aan taken. Na verschillende systemen, actielijsten en checklists, moest dit toch echt grondiger en professioneler aangepakt worden. Het bewaren van overzicht kostte al zoveel energie. Dankzij de training van Sandra en de door haar aangereikte technieken en tips, is er inmiddels zoveel meer rust ontstaan. Nu, maanden later, kan ik ook constateren dat de training duurzaam tot verandering heeft geleid. Dit is zeker ook te danken aan de begeleiding die Sandra laat aansluiten bij jou als persoon. Een absolute aanrader dus! Tamara Pultrum – Hoofd behandeling

Een training van Sandra is als een enerverende achtbaanrit; direct uit de startblokken ga je samen met haar meteen aan de slag door dingen te doen. Een groot aantal nuttige tips en trucs wisselen elkaar daarbij in stevig tempo af. Na één dagdeel zie je weer het dessin van je werkblad en is je inbox nagenoeg leeg. Nog een dagdeel en je ‘to do’s’ staan overzichtelijk met tijdvakken voor afhandeling in je agenda. En als de roemruchte foto bij het eindpunt ook nog een verslag. Je kunt merken dat ze zich gedegen op jou en jouw doelen heeft voorbereid. Erik – Beleidsadviseur

Deze training is voor jou…

… Indien je het prettig vindt als de training een mix is. Een mix van praktisch organiseren (handig gebruik van systemen), inzicht krijgen in je gedrag en ‘hoe nu verder’.

Daaropvolgend: je wilt onder andere een gedegen, op maat gemaakte aanpak met genoeg ruimte voor persoonlijke vraagstukken tussendoor. Je vindt daarnaast een gerichte, uitgebreide nazorg prettig, immers: zo weet je zeker dat je je goede voornemens vasthoudt.

Je bent bereid spijkers met koppen te slaan, te DOEN. En ook: om keuzes te maken. Je wilt namelijk weer rust in je hoofd en ruimte in je agenda. Niet meer dat moedeloze gevoel als je naar je mail en agenda kijkt. Weg met die constante gedachte van ‘help, waar begin ik?’!

Wat leer je?

 • Op maat gemaakte methode om je fysieke werkplek overzichtelijk te houden (indien gewenst)
 • Coaching op persoonlijke kwaliteiten / valkuilen en een advies over ‘hoe nu verder’
 • Methode om in een hele korte tijd je mailbox op te schonen en overzichtelijk in te richten
 • Eenvoudige methodiek in efficiënt verwerken inkomende mail
 • Timemanagement tips en trucs: we gaan overzicht creëren in je taken en letterlijk je agenda inrichten voor de komende weken
 • Functionele handigheidjes Outlook (waar gewenst passen we deze direct toe)
 • Tips over optimaliseren energieniveau
 • Inzicht in jouw voorkeursstijlen en communicatiestijlen (bij toevoeging van DISC analyse)

Data en locatie

De training vindt plaats op jouw eigen werkplek (of in een stilteruimte in de buurt van jouw werkplek). De datum is flexibel en in overleg in te plannen.

Programma

NB: De DISC voorkeursstijlen analyse is optioneel. Het verdient echter de voorkeur om hier eerst mee te starten, want: uiteindelijk draait het allemaal om gedrag! Deze analyse geeft veel inzicht in gedragspatronen en communicatiestijlen en is daarom een waardevolle aanvulling.

Plaatje Meer Grip op je Werkdag timemanagement Groningen

Abonnement Meer Grip op je Werkdag timemanagement Groningen

Ja, ik wil meer informatie

Door de werkmethode met outlook heb ik rust gekregen in mijn hoofd. De inbox is inmiddels overzichtelijk geworden en door gebruik te maken van mijn agenda hoef ik vanaf nu niet alles meer te onthouden. Nu heb ik niet het idee dat ik continu zaken vergeet. En blijf ik niet aan het controleren en nakijken. Danciëlle – Application Engineer

Mijn uitdaging zat dus in de planning van langetermijnklussen die ondersneeuwen door de waan van de dag. Sandra heeft haar ondersteuning hier naadloos op aangepast. Daarbij koppelt ze een gedegen analyse van de persoon in kwestie aan een aantal concrete verbeterpunten. Na een paar weken ‘omslagtijd’ profiteer ik van een meer planmatige manier van werken, waarbij ik een evenwichtiger agenda heb, beter prioriteiten kan stellen en tegelijkertijd het overzicht behoud. Peter – Communicatieadviseur

 

Toelichting

Intake

Deze intake vindt voorafgaand aan de training plaats en is telefonisch of via Skype. Het doel is niet alleen het in kaart brengen van jouw leerbehoeften, maar ook jouw verwachtingen. Dit zodat de training op jouw situatie en persoonlijkheid toegespitst kan worden. Deze intake is gratis: naderhand bepaal je of je de training wilt gaan doen.

Vooronderzoek

Aan de hand van de intake bepalen wij samen of een DISC analyse passend is in jouw traject. De meerprijs hiervoor bedraagt € 295, – excl 21% BTW en evt. reiskosten (bij persoonlijke nabespreking). De analyse bestaat uit afname van de DISC vragenlijst en een nabespreking van maximaal 1,5 uur, bij voorkeur op jouw locatie.

Ook heb ik een tweetal vragenlijsten in eigen beheer. In de eerste plaats is er een vragenlijst die over jouw persoonlijkheid, drijfveren, lifestyle, plannen en organiseren en samenwerking met anderen gaat. In de tweede plaats is er een vragenlijst die juist gaat over hoe je op dit moment je tijd indeelt.

Training on the job

De training on the job vindt plaats op één dag of twee dagdelen en is individueel. We richten ons dan op maximaal vijf aspecten (afhankelijk van je behoefte):

 • De fysieke werkplek
 • De werkwijze
 • De werkplanning
 • Het organiseren van je energieniveau
 • Inzicht in persoonlijke kwaliteiten en valkuilen

Rapportage

Deze rapportage is heel compleet en bevat naast jouw persoonsprofiel ook een omschrijving van je manier van werken, een samenvatting van de trainingsonderdelen, een ontwikkeladvies dat helemaal gericht is op jouw gedrag (te gebruiken voor een persoonlijk ontwikkelplan) en daarnaast allerlei praktische tips. Een must have!

Handleiding snel back on track

Soms lukt het allemaal even niet meer, met name als je het druk hebt. Dit is heel normaal. Maar: hoe kom je weer snel op het goede spoor? Deze handout geeft jou een concreet stappenplan!

7-13-26 weken tips per mail

Elke week krijg je van mij een e-mail met een time management-, organizing- of werkstresshantering tip. Want: zo blijft de training goed in jouw vizier.

Tweewekelijkse korte opdracht

Nadat de training heeft plaatsgevonden krijg je vervolgens elke twee weken van mij een korte opdracht (binnen een kwartier / half uur uit te voeren) die te maken heeft met wat er in de training besproken is.

Coachingsessie

Een coachingsessie duurt doorgaans een half uur en is telefonisch of per Skype. Voorafgaand aan deze sessie vul je een accountability verslag in, zodat we het gericht over jouw vraagstukken kunnen hebben.

0-, tussen- en eindmeting

Bij de VIP training vul je achtereenvolgens driemaal een soort dashboard in. Hierin ‘scoor’ je je huidige situatie. Vervolgens kun je goed zien welke stappen je gemaakt hebt!

Investering

Vaak gaat het om maatwerk en komen we uit op allerlei tussenvarianten. Desalniettemin zal ik een prijsindicatie geven. De investering van een training die in lijn ligt van bovenstaande ligt in de range van € 995, –  t/m € 1795, – excl 21% BTW en reiskosten ( € 0,25 p/km).

Meer weten? Bel 06 – 19 93 9215 of mail naar info@optiworkadvies.nl. 

Ja, ik wil meer informatie
Stuur deze pagina door

Boekje In No Time Minder Werkstress

 

 

Download hier het gratis E-book ‘In No Time Minder Werkstress’