Traject Grip op je Werk

Ik heb allerlei modules voor je klaarstaan in een online leeromgeving. Variërend van 6 tot 10 modules, over uiteenlopende thema’s die bij jouw werkorganisatie-uitdagingen passen. Deze modules duren soms maar 15 minuten, soms 45 minuten en bij deze modules horen opdrachten, die je in de online leeromgeving kunt downloaden en uploaden.

Naast deze modules hebben wij geregeld persoonlijk contact. Het aantal contactmomenten bepaal je zelf, aan de hand van een ‘strippenkaart’. Juist de combinatie van online modules én persoonlijk contact maakt dit traject zo krachtig. Je kunt je persoonlijke vragen aan mij stellen, maar ook zonder mij meters maken, in jouw tempo.

In onderstaande video leg ik je uit wat je precies kunt verwachten als je dit traject start.

Ja maar…

‘Hoe moet ik hier nou tijd voor vrijmaken?’

Een logische vraag, want dit is nou juist jouw uitdaging. Juist doordat het grotendeels om online modules gaat, bouw je enorme flexibiliteit in. Het tempo leg ik niet al te hoog (geregeld is er sprake van een ‘rust’week). Je kunt ook simpelweg niet verder als je een bepaalde opdracht niet hebt afgerond, je kunt geen modules mislopen.

Samen kijken we welk tempo voor jou te doen is.

‘Ik ben niet zo handig met techniek’

Dat geeft niets, want ik heb voor een heel gebruiksvriendelijke online leeromgeving gekozen, die heel intuïtief werkt. Weinig toeters en bellen en het navigeren spreekt voor zich. En kom je er toch niet uit? Dan bel of mail je mij gewoon even!

Oh ja: als bepaalde informatie in mijn ogen wat ingewikkelder is, heb ik er een video van gemaakt, zodat ik je een en ander kan laten zien.

‘Ik vrees dat ik de discipline niet heb om al die modules te volgen’

No worries.  Inmiddels ken ik mijn (drukke) doelgroep als geen ander. De wil is er wel, maar het ontbreekt soms om uiteenlopende redenen aan daadwerkelijke stappen. Dat is dan ook de reden dat ik allerlei vriendelijke stokken achter de deur heb ingebouwd in het traject. Ik help jou om in beweging te blijven, dat is mijn meerwaarde! Die boeken kun je zelf wel kopen.

‘Ik ben bang voor teveel afstand, wil mijn vragen gewoon kunnen stellen’

Dat is ingecalculeerd in het traject. Ik ga er vanuit dat je mij af en toe mailt met een aanvullende vraag of opmerking. Is het een uitgebreide vraag? Dan gebruiken we hiervoor de Teams- sessies. Woon je bij mij in de buurt (max 30 km van Groningen stad)? Dan kunnen we ook één of meerdere sessies op locatie laten plaatsvinden.

‘Gaat me dit niet heel veel tijd kosten?’

In het begin zijn de modules wat intensiever. Ze gaan bijvoorbeeld over het opschonen van je inbox en het creëren van overzicht. Dit zijn opdrachten waarvoor je de nodige tijd moet inruimen in je agenda. Denk aan 1-2,5 u. Maar daarna zijn de stapjes kleiner en kun je voortborduren op hetgeen je al gedaan hebt.

‘Kan ik dan alleen via een online community vragen stellen?’

Nee, ik heb bewust gekozen voor géén online community, omdat ik daar op dit moment niet de meerwaarde van inzie voor mijn cursisten. Je kunt dit traject geheel anoniem bij mij volgen.

‘Best kostbaar, dit traject’

Mijn tariefstelling is zó opgesteld, dat deze prima past binnen de reguliere richtlijnen van organisaties. Meestal heb ik hier weinig tot geen discussie over. Weet dat je voor langere tijd intensieve begeleiding van mij krijgt en je heel veel documentatie van mij ontvangt. En dat aan het einde van de rit jij een stuk relaxter in jouw werk zit! Hoeveel is dat je waard?

Ja, ik wil er ook een boterham aan verdienen, natuurlijk. Het is mijn expertise die ik met je deel, die ik na jarenlange ervaring zorgvuldig heb opgebouwd. En voor mij gaat helaas ook alleen de zon voor niets op. Als ik jou mag helpen, help je mij ook weer en zitten we samen met een goed gevoel in dit traject.

Ben je aan het einde van het traject niet tevreden? Dan ga ik hier graag met je over in gesprek. Ik vind het belangrijk dat jij verder kunt met jouw situatie. Als dit na het traject niet zo lijkt te zijn, zoeken we samen naar een passende oplossing. Tot nu toe is dit niet nodig gebleken, maar voel je vrij om contact met mij op te nemen als jij dat nodig acht.

‘Wat als ik het aantal contactmomenten niet goed heb ingeschat?’

Dat is inderdaad soms wat lastig te voorspellen. Gelukkig ben ik eigen baas en kan ik dus ook zelf beslissingen nemen. Als jij meer of minder contactmomenten wilt dan vooraf afgesproken, dan passen we dat along the way aan. Minder dan twee contactmomenten doe ik echter niet, omdat ik heb gemerkt dat dat aantal het absolute minimum is om resultaten te kunnen boeken met elkaar.

Gratis E-book Werken zonder Werkstress

Meld je aan voor het gratis E-book ‘Werken zonder Werkstress’ en ontvang tweewekelijks webinaraankondigingen, tips en ervaringen op het gebied van werkorganisatie, timemanagement en werkenergie!

© Optiwork - Organizing & Advies - 2023
Webontwikkeling door Convident