Wat doen we?

LEGO®… wie is er niet mee opgegroeid? Maar het is veel meer dan alleen speelgoed!

De LEGO® SERIOUS PLAY® methodiek helpt teams op een hele verrassende manier bij het vinden van oplossingen, waarbij inbreng van alle teamleden gewenst is. Tijdens deze workshop gaan we op een hele unieke manier aan de slag met timemanagement vraagstukken binnen het team. We brengen in kaart wat de thema’s zijn die opgepakt moeten worden. Welke kwaliteiten zijn er binnen het team aanwezig? Hoe wint het team aan efficiëntie? Wat staat het team nog in de weg om  tot de gewenste ontwikkeling te komen?

Aan de hand van individuele en gezamenlijke modellen ontdekken we hoe het team (nog) effectiever en efficiënter kan worden.

En vervolgens is er werk aan de winkel! Pijnlijk, maar waar: juist op dit vlak laten we het vaak liggen in verbetertrajecten: we hebben er gewoonweg niet de gelegenheid voor om onze goede voornemens in de praktijk te brengen.

Tijdens deze workshop leer je hoe je samen met je team ruimte rust en ruimte kunt creëren in jullie agenda om te bouwen aan jullie ideaalplaatje. We maken inzichtelijk welke basisprincipes van timemanagement kunnen helpen om hiervoor de juiste randvoorwaarden te scheppen.

Optiwork verzorgt deze workshop samen met gecertificeerd trainer LEGO® SERIOUS PLAY® Marten van der Molen van Cvites.

Wat is het resultaat van LEGO® SERIOUS PLAY®?

  • Het gebruik van LEGO® leidt tot een hoge mate van betrokkenheid bij deelnemers.
  • Er komen creatieve ideeën en oplossingen naar boven die in traditionele overlegvormen waarschijnlijk verborgen zouden blijven.
  • De workshop is niet alleen actief en leuk om aan deel te nemen; je zult ook versteld staan van de diepgaande bewustwording en nuttige inzichten die je opdoet. Zowel over jezelf als over je collega’s en het gehele team.
  • Kennis over de belangrijkste timemanagementprincipes: hoe zorg je ervoor dat de teamleden met aandacht aan de thema’s kunnen werken? Hoe schep je hiervoor de juiste randvoorwaarden?
  • We werken toe naar een gericht prioriteiten- en actieplan.

Willen je ook ontdekken hoe LEGO® SERIOUS PLAY® jouw team kan helpen effectiever en efficiënter te worden? Neem dan contact op om te bespreken hoe we dit timemanagement programma ook bij jullie kunnen vormgeven.

Contact opnemen

Gratis 'Checklist Te Drukke Teams' met 60 drukteveroorzakers

Meld je hier aan voor de gratis ‘Checklist Te Drukke Teams’ en ontvang tweewekelijks webinaraankondigingen, tips en ervaringen op het gebied van werkorganisatie, timemanagement en werkenergie! 

© Optiwork - Organizing & Advies - 2022
Webontwikkeling door Convident